Tрилър фантастиката "Генезис" за трета поредна седмица оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 27,5 млн. долара, съобщава БТА.

Общо лентата е донесла на създателите си 193,3 млн. долара.

Филмът е режисиран от Кристофър Нолан, а главната роля е поверена на Леонардо ди Каприо. Продуцент е Ема Томас, която освен съдружник, е и съпруга на Нолан.

Освен Леонардо ди Каприо във филма участват Кен Уатанабе, Джоузеф Гордън-Левит, Марион Котийар, Елън Пейдж, Том Харди, Силиан Мърфи, Том Беринджър, Дайлийп Рао, Майкъл Кейн.

Според Ема Томас, "Генезис" е история, която предполага да се разгърне в нещо голямо. Бюджетът на филма е 150 милиона долара, а за маркетинг са отпуснати над 100 млн. долара.

На второ място в бокс-офис класацията в Северна Америка е филмът на "Парамаунт" "Dinner for Schmucks". През дебютния си уикенд той реализира от продажбата на билети в САЩ и Канада 23,3 милиона долара.

Екшънът "Солт" на "Колумбия пикчърс" с Анджелина Джоли, който през първия уикенд зае второ място с продажби на билети за 36,5 милиона долара, сега заема трета позиция с 19,3 милиона долара. Лентата е донесла на създателите си общо 70,8 млн. долара.

Филмът "Аз, проклетникът" - първата триизмерна анимация на студио "Юнивърсъл", е на четвърта позиция с 15,4 млн. долара. Общо лентата е събрала 190,3 млн. долара от продажбата на билети.