На 18 декември преди една година детска градина “Иглика” прие първите си възпитаници. В момента там се възпитават над 100 малчугани от Ботевград. Утре те и техните учители ще отбележат тържествено първия рожден на детската градина. В програмата ще се изяви всяка група от извънкласните дейности на ЦДГ “Иглика”. Ще има открит урок по англйиски език, много танци, спортни демонстрации и др. Децата ще бъдат облечени в красиви празнични костюми, ушити специално за случая. Всяка от групите ще носи свой отличителен знак  – сподели директорът на детската градина Валя Семкова.

“Само преди една година ние приехме нашите първи малки възпитаници. В настоящия момент в детското заведение се възпитават и отглеждат над 100 деца в една ясла и три групи.
Осъществяваме културно-възпитателна и образователна работа, насочена към реализация на съвременната детска личност. Визията, която се стремим да изградим, е да се превърнем в уютен учебно-възпитателен център за развитие на детските интереси, изграждане на лична позиция и самочувствие у децата и тяхната успешна предварителна подготовка за адекватно посрещане на предизвикателсвата в училище.
Длъжни сме да дадем на децата в предучилищна възраст най-хубавото от себе си, защото това е период с ключово значение за човешкото развитие. На 5-годишна възраст децата вече имат изградена собствена теория за света. Ние ги подготвяме за училището, но се стараем да запазим самоценността на детството, което е важно условие децата да бъдат умни, весели, щастливи. Гарантираме техните права, свободи, достойнства и уважение и ги възпитаваме в дух на мир и толерантност, приобщаваме ги към българските традиции и културни ценности. Желанието ни е да съхраним най-чистата искрица на живота – детската душа – залог за нашето бъдеще” – каза пред неш репортер г-жа Семкова.

“Предимствата на нашето детско заведение са близост до центъра на Ботевград, наличието на яслена група, което е предпоставка за бърза адаптация на децата при преминаване в следващите възрастови групи, европейски условия на стандарт и работа” – допълни директорът на детска градина “Иглика”.