Детска градина “Здравец” отбеляза своя 45-годишен юбилей с празнична програма. Малчуганите на детското заведение пяха, рецитираха и демонстрираха умения по таекун-до. След това посрещнаха добрия дядо Коледа и духнаха свещичките на голямата торта. Изпълненията на децата предизвикаха добро настроение и бяха бурни аплодирани от гостите на тържеството. Сред тях бяха кметът на общината Георги Георгиев. зам.-кметът Цанко Цанов, секретарят на общината Цеца Иванова, шефът на образованието в община Ботевград Ангелина Стоянова, кметът на Трудовец Веселин Драганов, директори на детски градини и учебни заведения,  родители, баби и дядовци на малчуганите.

В началото на тържеството слово произнесе директорката на детската градина Стоянка Петрова. Тя припомни по-важните моменти от историята на ЦДГ “Здравец”. Стоянка Петрова използва случая да съобщи, че се пенсионира. Тя представи новия директор – Донка Стаменова, която до този момент е била учителка в детската градина.

Децата и екипа на ЦДГ “Здравец” поздрави и кметът на общината Георги Георгиев. Той им обеща, че до края на своя мандат ще осигури средства за изграждане на салон за провеждане на тържества и спортни прояви в детската градина. Градоначълникът обяви, че награждава с почетен медал ЦДГ “Здравец”, с еднодневна екскурзия до увеселителен парк “Патиланци” нейните  възпитаниците и с тридневна екскурзия до Охрид техните учители. Георги Георгиев връчи благодарствени адреси на хората, които имат принос за създаване и утвърждаване на детското заведение. Сред тях са първият директор Никола Цанов, първата учителка Мара Василева, Пенка Цанова и Стоянка Петрова.