В събота в Правец шампионите се наложиха над "Ямбол"  99-64. Огромната разлика обаче бе натрупана в последната част на срещата, когато ямболци, играли без най-добрия си баскетболист, тотално свалиха гарда.

В първите три части ирачите на треньора  Иван Чолаков, макар и без лидера си Сандърс, играха добре в защита и лесно се справяха с тази на домакините. Особено през първата част, която ямболци спечелиха с 22-13. За п ървите 6 минути "Лукойл Академик" бе отбелязал само 8 точки, всичките на Чавдар Костов.

Влизането на Стефанов, Ангелов и Голдуайър внесе по-голяма организация в действията на "Лукойл Академик" и във втората част те бързо изравниха, а в края й вече имаха аванс от 11 точки - 46-35. В третата обаче гостите на няколко пъти сваляха пасива си до 5-7 точки, но в последната четвъртина бяха напълно безпомощни.

Отново Ристе Стефанов бе над всички с отбелязаните от него 5 тройки и общо 23 точки. Чавдар Костов е с 15, а до 35-та минута Тодор Стойков имаше само 5 точки, но навакса в последните минути и завърши с 11 за 27 минути игра.

От двамата американски плеймейкъри значително по-добре се представи новото попълнение Лимайър Голдуайър. Той  вкара 16 точки срещу само 3 на Тони Ейкинс, въпреки че последният бе наблюдаван от приятелката си от корейски произход. Коефициентът на дошлия от Егалео Голдуайър е 15, докато на Ейкинс е отрицателен - минус 3.

От "Ямбол" с по 15 точки са Говедаров и Дурчев, третки по резултатност с 11 точки е бившият играч на "Балкан" Павел Маринов.