Лукойл отнесе със 102:70 Рилски спортист в Правец и вече 2-0 победи в полуфиналнитеп лейофи на баскетболното първенство.
Тимът от Самоков, който тази година спечели Балканската лига, се държа като боксова круша.


И петимата титуляри за Лукойл Академик преминаха границата от 10 точки, същото направи и резервата Христо Николов. Крилото игра с голям хъс в подкошието, въпреки че традиционната му роля е друга. Силно се представи и центърът Тенчо Банев Той завърши с 14 точки, 9 борби и 6/6 от линията за наказателни удари.


Срещата започна отлично за домакините, които поведоха с 11:1 след 2 минути игра. До края на първата четвърт гостите намалиха изоставането си до 20:26, но през втората четвъртина момчетата на Георги Младенов направиха смешни съперниците си, като поведоха с 54:33 на почивката. До края на мача не последваха изненади и Академик достигна до разгромната разлика от 32 точки.


Лимайър Голдуайър се отличи за домакините с 22 точки и 5 асистенции, Уили Дийн наниза 19 точки и добави 4 борби, докато Тодор Стойков добави 15 точки и 7 асистенции. Травис Питърсън бе най-добър за Рилецо с 22 точки и 9 борби, Александър Груев записа 15 точки, а Драгослав Папич завърши с 12 точки и 8 борби.