Шампионът на Италия Интер взе поредната си победа по пътя към титлата в Серия "А', но и този път разочарова с представянето си. "Нерадзурите" излъгаха с 2:1 Сиена при гостуването си на "Артемио Франки", като трябва да благодарят най-много на защитника Майкон, вкарал и двата гола за успеха, и на страничния рефер, който подмина двуметрова засада при победното попадение в 83-ата минута. През целия мач възпитаниците на Жозе Моуриньо с нищо не превъзхождаха домакините. Затова и португалецът се израдва бурно след решителния гол на Майкон, осигурил на тима му аванс от 9 точки пред Ювентус, преди утрешния мач на "Старата госпожа".

Футболистите на Сиена доказаха, че на собствен терен умеят да затрудняват и най-класните съперници. През първото полувреме те създадоха по-чистите положения, но Харджа и Марио Фрик се разминаха с гола. Интер налагаше приспивно темпо, но се възползва още при първата си реална възможност и Майкон откри в 34-ата минута след центриране от корнер и грешка в защитата на Сиена. Домакините не се смутиха и щастието им се усмихна точно преди почивката. Подаване отляво на Дел Гросо намери Харджа и той не остави никакви шансове на Жулио Сезар - 1:1.

Усетил, че победата няма да дойде лесно, Моуриньо предприе двойна смяна десетина минути след подновяването на играта. Специалния извади инертните Хименес и Балотели, пускайки вместо тях Луиш фиго и Ернан Креспо. Аржентинецът веднага се нагърби с ролята на таран и така освободи пространство за незабележимия до момента Ибрахимович. Шведът веднага показа на какво е способен и изстреля истинска бомба към Курич, но топката срещна напречната греда. Близо до гола беше и Мунтари, чийто шут премина на сантиметри от вратата.

Домакините постепенно притъпиха натиска на Интер, а в 77-ата минута резервата масимо Макароне можеше да ги изведе напред в резултата, но от удсобна позиция стреля високо в аут. Така се стигна до 83-ата минута, когато топката щастливо попадна в Майкон и бразилецът технично я прати над Курчи за 2:1. При подаването към бранителя футболист на Интер беше в засада, но страничният рефер не сигнализира и си навлече гнева на домакините. Радостният Моуриньо се затича и се хвърли на врата на голмайстора, предвкусвайки поредната ценна победа. Тя обаче можеше и да се изплъзне, ако Гезал беше проявил по-здрави нерви в последните минути, когато от няколко метра вместо да изравни, се опита да прехвърли стадиона.

СИЕНА - ИНТЕР 1:2 (1:1)
0:1 Майкон (34)
1:1 Харджа (44)
1:2 Майкон (83)

СИЕНА (4-4-2): Курчи; Зунига, Брандао, Портанова, Дел Гросо; Вергасола, Кодреа, Харджа, Галопа; Фрик (75 - Макароне), Гезал
Старшi треньор: Марко Джампаоло

ИНТЕР (4-4-2): Ж. Сезар; Майкон, И. Кордоба, В. Самуел, Максуел; Санети, Камбиасо, Хименес (55 - Фиго), Мунтари (72 - Куарешма); Ибрахимович, Балотели (54 - Креспо)
Старши треньор: Жозе Моуриньо

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Кодреа, Вергасола, Харджа (Сиена); Балотели, Майкон, В. Самуел (Интер)
СЪДИЯ: Де Марко
СТАДИОН: "Артемио Франки"