Лион победи с 3:1Бордо в изключителна първа 1/4-финална среща в Шампионската лига.

Двата тима изиграха великолепен двубой на стадион "Жерлан", който бе белязан с множество възможности за гол и красиви атаки от страна и на двата тима.

В 10-та минута след центриране по тревата от десния фланг Лисандро Лопес отклони топката в мрежата на Седрик Карасо. Радостта на домакините обаче бе точно четири минути - мароканският нападател на Бордо Маруан Шамак с глава засече добро центриране и изравни резултата.
  
В 32-та минута Мишел Бастош се възползва от грешка в защитата на "жирондинците" от Бордо и с удар с левия крак от близко разстояние направи резултата 2:1.
  
В 72-та минута за игра с ръка в наказателното поле на Бордо бе отсъдена дузпа, която Лисандро Лопес превърна в гол и оформи крайния резултат - 3:1. Така Олимпик /Лион/ е с големи шансове за първи път в своята история да се класира за полуфинал на Шампионската лига.
   
Победителят от "френския четвъртфинал" среща на полуфиналите победителя от Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед. За последен път френски отбор е играл на финал на Шампионската лига през 2004 година, когато Монако под ръководството на Дидие Дешан загуби от Порто, чийто старши треньор бе Жозе Моуриньо.