Отборите на Интер и Рома записаха трудни победи в поредния кръг на италианската Серия А. Шампионът Интер се наложи с 4:2 над Киево, като и последните два гола за домакините дойдоха в заключителните секунди на срещата.

Двубоят започна отлично за възпитаниците на Жозе Моуриньо, които поведоха в още в 3-ата минута чрез Андраде Максуел. Резултатът се запази до края на първата част, въпреки че и двата тима имаха възможности за попадения.

Деян Станкович покачи на 2:0 в първите минути на второто полувреме. Вторият гол в мача успокои домакините, които набързо инкасираха две попадения. Серхио Пелесиер и Симоне Бентиволио изравниха резултата след голове в 51-ата и 65-ата минути.

Все пак „нерадзурите” успяха да стигнат до крайния успех, като в герой се превърна Златан Ибрахимович. Шведският национал заби две попадения, с което подари победата на домакините.

Рома също имаше трудности срещу гостуващия Каляри. Римските вълци се наложиха с 3:2, а Мирко Вучинич вкара победният гол в даденото от съдията продължение. Другите два гола за домакините бяха дело на Франческо Тоти и Симоне Перота.

Удинезе и Лацио спретнаха зрелищно равенство 3:3, докато Сампдория записа една от редките си победи – 2:0 срещу Реджина.

По-късно тази вечер е дербито между Ювентус и Милан.