Днес ЕПИК Електроник Асембли депозира в Бюрото по труда пълния комплект документи, свързани с влизането на дружеството от 20.12.2008г. в процедура по масови уволнения. Документите са подписани от управителя на дружеството Жил Бернар - съобщи  за електронното издание Владимир Атанасов – директор на дирекция “Бюро по труда”
                 
Процедурата, която се провежда съгласно разпоредбите на чл. 130а от Кодекса на труда и членове 24 и 25 от Закона за насърчаване на заетостта, изисква не по-малко от 45 дни за предварително уведомяване на териториалната структура на Агенцията по заетостта.

Дейностите, които включва процедурата, са консултации на работодателя с представителите на синдикатите, работниците и служителите от фирмата, обявяване на причините за предстоящите уволнения, броят на предвидените за уволнение работници и служители, конкретни показатели за прилагане на критерии за подбор при уволненията, както и срок за тяхното реализиране.

От дружеството са предприели стъпки за изработване на критерии за оценка и атестиране на длъжностите, които ще бъдат съкратени.
Периодът на уволненията се предвижда да бъде през месец февруари 2009г.
                 
„Имаме достатъчно време да се подготвим за тази процедура – заяви Владимир Атанасов. – Веднага след Нова година съответните служители на Дирекцията и нейните филиали ще започнат обучение за дейностите, които са наши задължения при една такава процедура. Ще създадем няколко екипа за регистрация на съкратените служители, за да се създаде нормална и спокойна обстановка за извършване на необходимите действия от наша страна, независимо от неприятния повод” – допълни той.