Пирин победи Славия с 3:2 в последния мач от деветия кръг на А група. Срещата на стадион „Христо Ботев” бе изпълнена с интересни моменти и доста спорни съдийски отсъждания. Главният рефер Ангел Ангелов и неговите помощници не признаха попадение на гостите през първото полувреме, когато топката премина гол линията с целия си обем, преди да бъде изчистена от Мартинес.

Резултатът бе открит още в деветата минута, след като реферът Ангелов отсъди дузпа в полза на Славия за игра с ръка на Георги Георгиев в пеналта. Тодор Колев не трепна от бялата точка за 0:1. Нито един от двата състава не се отказа да атакува след промяната на резултата, и двубоят продължи в добро темпо. Така още в 16-та минута Пирин стигна до изравняване, когато Богомил Дяков си отбеляза автогол, след като засече неспасяемо едно центриране на Мартинес в наказателното поле.

Най-спорната ситуация в срещата бе в 32-та минута, когато Попара навлезе в наказателното поле, успя да отправи удар към опразнената врата на Пирин, а Мартинес със самоотвержена проява изчисти. Телевизионните повторения обаче показаха, че топката преминава гол линията, преди да бъде достигната от бранителя.

След почивката двата отбора изобщо не се поколебаха и веднага се впуснаха в нови атаки. Натискът на домакините доведе до попадение в тяхна полза, паднало и със съдействието на вратаря на Славия Йордан Господинов. В 58-та минута след центриране на Пеев от ъглов удар, Георгиев засече топката с глава, и тя се отклони от гърба на Господинов във вратата.

След няколко пропуска, Попара в крайна сметка се отчете с гол за Славия в 75-та минута. Той отправи хубав плътен удар, който мина точно под гредата на Чавдаров, и така изравни резултата до 2:2.

Доброто представяне на Пирин се увенча с успех в 79-та минута. Тогава един от най-активните на терена в срещата Борислав Хазуров се възползва от поредното неразбирателство в защитата на Славия, и нямаше проблем да се разпише в мрежата на Господинов.

След своя успех Пирин има осем точки, но продължава да е на незавидната 14-та позиция. Славия е на девето място с 11 точки в актива си.