СДС настоява Прокуратурата да се самосезира заради неизгодния, според сините, договор на страната ни с „Газпром”, заради който от този месец цената на природния газ скочи с 14 процента, а на парното с 18 процента, това съобщи лидерът на партията Мартин Димитров след заседание на Националния изпълнителен съвет.

Сините ще изпратят писмо до ДКЕВР с искане да отмени поскъпването на газа и парното, обяви още Мартин Димитров и добави:

„В писмото са посочени следните аргументите. Записан е нереално висок курс на долара, който няма да се изпълни, от 1,54 лева да долар. Записани са количества, които са завишени изкуствено, което означава, че реалната цена е много по-ниска. Искаме да отпадне поскъпването на парното и газа. Надявам се гражданите на България да се ядосат по този повод и да потърсят отговорност”.

СДС настоява и за одит на „Булгаргаз” от външна компания, която да провери дали през последните 2 години има надписани цени. Според сините нереално през този период са завишавани обемите и курсът на долара.