Малоумници са всички тези, които си мислят и говорят, че не искам Димитър Бербатов да спечили "Златната топка". Това заяви легендата на българския футбол Христо Стоичков в интервю за телевизия "Ринг" тази вечер. Камата беше категоричен, че няма как да желае злото на голаджията на Манчестър Юнайтед, след като лично го е наградил за Футболист на 2008 година. "Не вярвам да има българин, който да не иска да имаме още една "Златна топка", още една "Златна обувка", добави легендата на Барселона. - Глупаво е да се мисли, че съм против Бербатов".

Стоичков добави, че след този многомилионен трансфер на Митко в Англия е време да се раздава за "Червените дяволи". Защото парите не играят на терена. "В мачовете не може 10 човека да играят за един. Трябва този един да играе за останалите 10, продължи Стоичков. - Едно време, когато бях в Барселона, играехме за отбора. Не само аз, и Чики Бегиристайн и Михаел Лаудруп, и Ромарио, всички. Аз само веднъж си позволих да играя за себе си. И до 20-ата минута бях вкарал 3 гола. Веднага след това Йохан Кройф ме смени, а в следващия мач не бях сред титулярите".

Стоичков добави, че няма никакво намерение да застане срещу "неговия капитан" в битката за президентския пост на БФС. Камата стои здраво зад Борислав Михайлов и е категоричен, че за нищо на света няма да го предаде, защото това би му коствало един от скъпите приятели. Шеговито Ицо подхвърли, че би се кандидатирал за предидентския пост на БФС, но само когато Михайлов реши да се откаже.

Според Христо Стоичков, трансферът на Благой Георгиев в Терек (Грозни) не е край на футболната му кариера. Легендата на Барса е категоричен, че на този етап няма нищо лошо доскорошната звезда на Славия да носи екипа на този тим, след като очевидно това е подходящото място за него в момента.