В навечерието на предстоящите местни избори Станка Димитрова-кандидат от   БСП-Етрополе за кмет на общината разпространи чрез местните средства за масова информация обръщение към съгражданите, което предаваме без съкращение.

Уважаеми съграждани,

В навечерието сме на местните избори-2007 т.Отчаяни от недоимъка, разочаровани от политика и политици, вие се питате:Коя партия да предпочетем?Чии кандидати да подкрепим?Кои хора да формират местния парламент?И се пипате откъде се нароиха толкова желаещи?И дали всички са наясно с проблемите, които ще трябва да решават след изборите.Много лесно е да застанем пред вас и да обещаваме как за кратко време всичко ще се промени. Ще построим предприятия, ще поевтиним хляба, ще возим пенсионерите безплатно, веднага ще изградим модерна инфраструктура или предизборно ще решаваме проблемите на парче, за да замажем очите на избирателите.Ще ви кажа нещо много просто. Не могат да се правят празни обещания от хора, които нямат представа от местно самоуправление, които не са се сблъсквали с проблемите на общината, защото са идвали тук, само за да виждат приятелите си и ще си заминат, ако не бъдат избрани. Обещават днес, а утре ще ви приемат само в определен ден, ако имат желание.Опитват се да купят гласовете ни, като ви срещат по улиците и идват в домовете ви с предложение за 50 лева, но ви искат и имената, и телефонните номера, за да ви стресират и да се чувствате зависими.Вземете парите, защото това са вашите пари.Но в деня на избора гласувайте по съвест!Не се поддавайте на закани и заплахи, че някой може да контролира избора ви.Никой не може да купи съвестта ви, защото имате достойнство.В деня на избора го кажете с вашия глас. Този ден е денят на вашата свобода и на вашата воля. Нея никой не може да ограничи и тя зависи само и единствено от вас.Най-голямата безсмислица е някой да ви внушава, че парите са по-важни от хората.Ако изберете мен и моя екип, единственото, което ви гарантирам, а не просто обещавам, е работа без уговорки от моя страна.Не искам Етрополе да се управлява тоталитарно, без визия, без модерно виждане за европейското му развитие. Не искам да се погазват законите. Да се губи доверие в институциите.Ще разчитам на хората с доказани възможности в различни области. Ще делегирам права на хората от екипа, с който работя, за да носят и те своята отговорност.За мен  винаги, както и до сега ще бъде важно да чувам хората, да разговарям с тях.Винаги ще се стремя да правя важното и възможното.Обръщам се към поколението на моите родители – Вие нямахте провали, не разрушавахте, а съграждахте. Учехте ни на морал и отговорност.Помогнете ни и ние да го правим!Към поколението на моята възраст, което се бори да оцелява!Към моите колеги учители, с които винаги сме се разбирали в името на общите интереси.!Към моите ученици през годините, на които съм дала нещо от себе си!Към младите хора, които очакват решаването на многото натрупани реални проблеми!

Към всички, които искат да променим облика на община Етрополе!Подкрепете ни с № 2 в интегралната бюлетина за кмет на община, общински съветници и кмет на кметство на 28.10.2007 година.