Йордан Йорданов, бивш колега на задържаните дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, защити в предаването „Пропаганда” на Дарик братя Галеви. Той беше донесъл писмо, с което изказва своята гражданска позиция относно задържането на братя Галеви. Йордан Йорданов обясни, че познава Галеви от 1990 година като колеги от поделението във Враня и добави, че няма общ бизнес с тях. По думите му случващото се с тях в момента е несправедливо. Бизнесменът Йорданов смята още, че се омаловажава това, което двамата са направили за Дупница. На въпрос дали братя Галеви са рекетирали бизнесмена Пламен Милев, той не пожела да коментира въпроса, като поясни, че това е работа на отговорните органи, който според него биха могли да бъдат манипулирани по някакъв начин. Ето какво още каза той:

„Задават ли си хората въпроса защо тези хора не избягаха, защо като имат толкова връзки в полицията, с прокуратурата, защо тогава не избягаха като усетиха вятъра зад себе си. Аз не бих ги определил като босове, това е образ, който се вменява на обществото”, посочи още Йорданов.

В петък Софийски градски съд постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" на дупнишкия бизнесмен Ангел Христов. Той бе задържан заедно с Апостол Чакалов и Владимир Ангелов – Стъклето, които също остават в ареста. Тримата са обвинени за изнудване на дупнишкия бизнесмен Пламен Миланов. Те бяха задържани след специализирана акция на ДАНС, Националната следствена служба, Главна дирекция „Криминална полиция”.

Пламен Галев също е обвинен по това дело, но той бе задържан за постоянно по друго производство. Галев е в ареста от края на миналата година. Той е с мярка за неоклонение „задържане под стража” по обвинение за заплаха срещу журналист.