Премиерът Сергей Станишев отрече да е планирана среща между лидерите на партиите от тройната коалиция през почивните дни каквато информация бе разпространена в медийното пространство. На заседание на политическия съвет на Коалиция за България бяха взети решения относно формулата за участие в изборите и подготовката на коалиционен договор.

Станишев заяви, че до края на февруари ще бъде подготвен проектен договор за продължаване на Коалиция за България и за съвместно участие на партиите в нея в парламентарни избори и тези за евродепутати. По думите му, в началото на март този договор трябва да бъде подписан от лидерите на партиите от коалицията.

Председателят на БСП Сергей Станишев открои останалите решения, които са били приети на заседанието: „Да се засили максимално взаимодействието по места между местните структури, общинските съветници на партиите от Коалиция за България”.

Във всички частични избори, които предстоят, партиите от коалицията ще участват съвместно с единни кандидатури, добави още Станишев. Премиерът обясни, че БСП не е взела окончателно решение за провеждането на изборите за Европарламент и националния парламент на една и съща дата. Той беше категоричен, че трябва да се създадат юридически рамки и организация, която да не позволява оспорване на изборите.

Като основа на предизборната платформа на коалицията Станишев посочи достигането на отделния избирател с конкретни предложения.

„Да защитим хората социално. Техните работни места, да подкрепим малкия и среден бизнес. Особено в една ситуация, когато се сблъскваме със световна финансова икономическа криза”, добави още министър-председателят.

По повод разнопосочните сигнали, които НДСВ дава за излизане от коалицията Станишев заяви, че е „свикнал на всякакви подобни сигнали" и че важното за него е да се върши работа.

„Трудно някой би повярвал, че една партия напуска коалицията по принципни съображения няколко месеца преди избори”, заяви още Сергей Станишев.