Раул Гонсалес Бланко - това е човекът, който повече от десетилетие не спира да радва привържениците на Реал (Мадрид), а от днес официално може да се гордее с факта, че е голмайстор номер 1 в историята на славния испански клуб. Раул заби първото попадение за успеха с 2:0 като гост на Нумансия и изравни рекорда на Алфредо ди Стефано, като двамата имат по 307 гола с екипа на "лос меренгес" във всички състезания. Паметният за Раул момент дойде в началото на второто полувреме, когато вратарят на домакините успя само да отбие топката след шут на Игуаин и за легендарната "седмица" на мадридчани остана най-лесното. Няколко минути по-късно Ариен Робен удвои преднината на Реал, който записа шеста поредна победа в Примера дивисион и се доближи на 9 точки от лидера Барселона преди останалите двубои от кръга.

Трите точки бяха без алтернатива за Реал, но през първото полувреме играчите на Хуанде Рамос с нищо не показаха, че знаят как да ги спечелят. Самоотвержените домакини, които със зъбии нокти се борят да не изпаднат, осъществиха няколко интерсни атаки, а в 27-ата минута гредата спаси Касийяс след удар с глава на Дел Пино. Малко по-късно стражът на "белите" изгледа безпомощно и шут на Горка Брит, но топката премина встрани от вратата.

В началото на втората част опитът и по-голямата класа на Реал си казаха думата и само за 7 минути интригата приключи. Първо вратарят на Нумансия Хуан Пабло се превърна в асистент за рекордния гол на Раул - той с мъка отрази шут на Робен, а 31-годишният стрелец се възползва на мига от създалата се ситуация. Докато се съвземат от шока, домакините допуснаха Ариен Робен да напредне необезпокояван и с плътен удар да направи 2:0.

След двата гола за Реал не беше проблем да разиграва топката и спокойно да дочака края на мача. В 80-ата минута реферът Делгадо Ферейро изгони Фернандо Гагоза два жълти картона, но това не промени ситуацията на терена. Хуанде Рамос пък реши да даде почивка на героя Раул и го смени с Хави Гарсия.

Така Реал продължи успешаната си серия през 2009 година и вече има 6 поредни успеха в първенството, а Нумансия пропусна да се отдалечи от опасната зона и е точно над трите изпадащи с актив от 20 точки.

НУМАНСИЯ - РЕАЛ М 0:2 (0:0)
0:1 Раул (47)
0:2 Робен (54)

НУМАНСИЯ (4-4-2): Х. Пабло; Хуанра, Гонсалес, С. Ортега, Сисма; Дел Пино (63 - Куеро), Нагоре, Димаш, Баркеро; Брит (53 - Аранда), Гойрия
Старши треньор: Серхио Кресич
РЕАЛ М (4-4-1-1): Касийяс; С. Рамос, Пепе, Канаваро, Хайнце; Робен (65 - Ван дер Ваарт), Диара, Гаго, Снайдер; Раул (83 - Х. Гарсия); Игуаин (79 - Хунтелаар)
Старши треньор: Хуанде Рамос

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Нагоре (Нумансия); Гаго, С. Рамос, Диара (Реал М)
ЖЪЛТ - ЧЕРВЕН КАРТОН: Гаго (80)
СЪДИЯ: Карлос Делгадо Ферейро
СТАДИОН: "Лос Пахаритос", Сория