Отборът на Олимпик Лион се класира на 1/4-финалите в Шампионската лига за сметка на рекордьора по титли - Реал Мадрид, след като двата тима завършиха наравно 1:1 на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. В първата среща французите спечелиха с минималното 1:0 и с общ резултат 2:1 се класират напред.

Двубоят започна повече от добре за домакините, които за радост на запалянковците по трибуните, поведоха в резултата още в шестата минута. Гути даде страхотен пас към Кристиано Роналдои най-скъпият футболист в историята прати топката в мрежата напротивника за 1:0.

Определено "белите" бяха доста по-активни и в 25-ата минута Гонсало Игуаин можеше да удвои преднината за своя отбор, но вместо това, той разтресе страничната греда зад стража на гостите - Лорис.

Десет минути по-късно добра възможност най-накраясе откри и пред французите, но Жан Макун от около осем метра не успя да намери очертанията на съперниковата врата и да възстанови равенството.

В крайна сметка до края на полувремето нов гол на "Сантяго Бернабеу" така и не падна и двете единайсеторки се прибраха в съблекалните при резултат 1:0.

След подновяването на играта гостите от Франция започнаха малко по-уверено и само четири минути след началото на втората част можеха да отбележат попадение. Сезар Делгадо асистира на Максим Гоналон, който стреля с глава, но прати топката малко над напречната греда зад Икер Касияс.

Постепенно силите на стадиона в Мадрид се изравниха, но двата отбора действаха крайно предпазливо и не се стигаше до опасност пред, която и да било от двете врати.

В крайна сметка петнайсет минути преди края на редовното време Лион възстанови равенството на "Сантяго Бернабеу". Сезар Делгадо намери Миралем Пянич, който заби топката в мрежата зад Икер Касияс за 1:1.

Това се оказа и последният гол в срещата, който класира гостите от Франция за следващия етап от надпреварата. Кралския клуб пък няма да може да осъществи мечтата си и да вдигне купата в Шампионската лига за рекорден десети път и то на собствения си стадион, на който ще се играе финала.