Корейската компания съобщава на сайта си за предстоящото излизане на поне три нови "мултифункционални" LCD монитора, обозначени като P2070, P2270 и P2370. И трите са изпълнени в специални корпуси, произведени с помощта на фирмената технология Crystal Design. Рамката на корпуса е полупрозрачна и плавно променя цвета си в зависимост от ъгъла, от който се гледа, като освен това понижава и коефициента на отражение на екрана, така че да е по-удобно за гледане при всякаква осветеност, пишат Samsung.

Tрите нови модела са със съотношение на страните 16:9, имат възможности за изобразяване на HD съдържание и са предназначени за работа с максимално широк кръг приложения. Според официалните спецификации времето за отговор на матриците също е много малко - 2 ms (GTG), а моделите P2270 и P2370 поддържат и 1080p Full HD резолюция на картината.

Тези модели използват сензорната технология за управление Samsung Startlight Touch Controls, така че достъпът до OSD менютата е вграден в рамката.

От Samsung специално подчертават и двойно по-ниската консумация на енергия в сравнение с останалите модели от този клас, която се постига благодарение на специална система за осветяване базирана на две лампи с по-малка консумация. В производството на компонентите също не се използват вредни вещества, тъй че новите устройства са и лесни за рециклиране, твърдят още от компанията.

Според официалната информация, новите модели монитори P2070, P2270 и Р2370 ще излязат на пазара към март или април, така че за конкретни цени у нас все още не може да се говори.