Отборът на Литекс направи за смях вицешампиона на Китай Шанхай Шенхуа в първата си контрола на турска земя, като го победи с гръмкото 5:1. Над всички в този мач бе капитанът на ловчанлии Ивелин Попов, който реализира хеттрик. Другите две попадения вкараха бразилецът Том и ветеранът Радостин Кишишов, който се разписа с феноменален удар от воле от 35 метра.

Срещата, както може да се съди и от резултата, премина изцяло под диктовката на Литекс. Българският тим поведе още в 8-та минута, когато Том завърши скоростна контраатака, организирана от Кишишев и Дока Мадурейра. Само три минути по-късно възпитаниците на Станимир Стоилов вкараха нов гол. Той бе дело на Попов, който получи добър пас от Кишишев, излъга стража на Шанхай Шенхуа и на празна врата покачи на 2:0. В 34-та минута ловечкият капитан съвсем довърши слисаните китйци с нов гол, реализиран с глава след центриране на Манолев. Имено при този резултат приключи и първата част.

Въпреки комфортната преднина, оранжевите започнаха твърде мобилизирано и второто полувреме. Това даде почти незабавен ефект и с два бързи гола на Кишишев и отново на Ивелин Попов отборът Литекс поведе с внушителното, но заслужено 5:0. До края на срещата наставникът на оранжевите Станимир Стоилов извърши редица промени, играта се накъса, което бе използвано от китайците за почетно попадение. То бе дело на Уин в 78-та минута, който вкара на Голубович след изпълнение на пряк свободен удар.

ЛИТЕКС - ШАНХАЙ 5:1 (3:0)

1:0 Том 8
2:0 Попов 11
3:0 Попов 34
4:0 Кишишев 55
5:0 Попов 57
5:1 Уин 78

ЛИТЕКС: Тодоров, Барт, Петков, Венков, Том,  Сандриньо, Манолев, Дюри, Кишишев, Попов,  Мадурейра (Голубович, Николов, Цветанов, Занев, Диего, Страхил Попов, Цветков, Бенгюзов, Панов)

ШАНХАЙ: Аюин, Лианг, Ду, Вълканов, Чен Лей, Ю Тао, Шен, Чен Тао, Мао, Ухабу, Марио (Уин)

СЪДИЯ: Генчай Хюрман

СТАДИОН: "Хотел Риксос", Турция - 50 зрители