Литекс победи Локомотив (Мездра) с 4:2 като гост в мач от 26-ия кръг на "А" група. "Оранжевите" бяха по-добрият отбор и заслужено стигнаха до трите точки. Домакините на два пъти намаляваха резултата, но силите им не стигнаха за нещо повече от 2 гола.

Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на Литекс. В 7-ата минута Бамба бе изведен зад гърба на "оранжевата" защита, но в последния момент бранител на гостите изби топката от крака  на африканеца с шпагат.

Ловчанлии поведоха малко по-късно. Сандриньо проби, изведе отлично Шандор и унгарецът пусна топката покрай вратаря на домакините за 0:1.

Веднага след това Каранейчев можеше да изравни, но Голубович плонжира и изби. В 25-ата минута отличен пробив на Дока завърши с удар, който обаче срещна гредата.

В 32-ата гостите удвоиха преднината си. Манолев центрира отдясно и Бибишков с удар от воле  не остави шансове на Георгиев.

Само 4 минути по-късно домакините върнаха един гол. Лотас центрира от фаул и непокритият Страти Илиев се разписа с глава - 1:2.

В последните секунди на полувремето Дока покачи на 3:1. Бибишков намери Сандриньо, който продължи към Дока и последният се разписа с мощен шут под гредата.

Второто полувреме започна по отличен начин за Локомотив. Любомир Тодоров напредна сам между няколко защитници на Литекс и матира Голубович с нисък, плътен удар за 2:3 в 52-ата минута.

В 68-ата минута Манолев се възползва от разбъркване в наказателното поле на  "червено-черните" и с техничен удар оформи крайното 2:4.

В последните 20 минути Локомотив се настани в половината на ловчанлии, но ударите на Каранейчев и Филипов бяха отразени от Голубович.

Така Литекс вече има 48 точки и излезе на 3-ото място. Черно море и Локо (Сф) обаче все още не са изиграли мачовете си този кръг. 

Локомотив (Мездра) пък е с 30 точки, като "железничарите" все още не са си осигурили оставането в "А" група. 

ЛОКО (Мз) - ЛИТЕКС 2:4

0:1  Шандор (14')

0:2  Бибишков (32')

1:2  С. Илиев (35')

1:3  Дока (45')

2:3  Л. Тодоров (52')

2:4  Манолев (68')

Стартовите състави:

ЛОКО (Мз):  Г. Георгиев, Христозов, Рачка, Цветкович, Филипов, Илиев, Л. Тодоров, Лотас, Бамба, Каранейчев, Кр. Георгиев;

ЛИТЕКС: Голубович, Барт, Петков, Сандриньо, Дока, Манолев, Николов, Венков, Шандор, Кишишев, Бибишков.