Българските играчи на ЦСКА може да заведат дело срещу НБЛ и федерацията, съобщава "Тема:Спорт". Главният мениджър на Лигата Стефан Станев е на път да се наведе угоднически и да вземе страната на Стерянопулос. Видният апаратчик, който предпочита да се крие зад Наредбата, вместо да бъде първият от началото на серията безчинства на червените, който да покаже, че има сърце, забърква най-жестоката каша в родния баскетбол. Той ще признае бележките на гърка и Прелевич, според които те са платили заплати на всички за ноември и декември.

За началника на Лигата официалните документите на НАП и НОИ, че там въобще не са регистринани договори на баскетболисти на ЦСКА, явно имат стойността на употребена тоалетна хартия. Според закона, всеки трудов контракт, който не е регистриран в НАП и НОИ в тридневен срок от сключването между работодател и служител, е невалиден. Ако Станев днес не позволи на Сергей Цветков и на Живко Стоянов да разтрогнат, това ще наруши правото на двамата да упражняват професията си.

 Двамата играчи и адвокатът им Петър Величков са категирочни, че ако НБЛ не ги защити, те ще заведат дело срещу Лигата, срещу федерацията и срещу самия Стефан Станев. 

 Адвокат Величков: Ще спечеля и техните дел,  може да съдя и НБЛ и Стефан Станев

Петър Величков не се страхува да говори. И очевидно знае как да си върши работата, докато другите се омотават в лъжи. Георгиос Стерянопулос му е "любим" персонаж редом с Бане Прелевич.

 "Вижте, крайно време е да се обадите на министъра на вътрешните работи. Да им прати една патрулка, според мен даже по-подходящо е една стара раздрънкана уазка. Да им се щракнат белезниците зад гърба, да ги натоварят и право към границата", коментира юристът, спечелил делата срещу ЦСКА на бившите лидери на армейците Людмил Хаджисотиров и Георги Давидов.

"Докога, се питам, ще позволяваме да се гаврят с България. Крайно време е да ги измитаме", каза Величков, който, без да иска, разшири клиентелата си от баскетболния тим на ЦСКА и вече защитава правата и на треньора Ивайло Желе,в и на играчите, които подадоха молби за разтрогване на договорите с клуба.

 "Ще спечеля и техните дела в съда. Днес (б.а. - вчера) внесох исковите молби. Хич няма да ги бавя", закани се адвокатът.