79 нарушения в увеселителни заведения и обекти за хранене са установени от проверка в Студентски град. Това съобщи столичният кмет Бойко Борисов, който представи доклада от проверката. Най-честите нарушения са занижени наеми, неизрядна документация и липса на контрол от страна на собствениците.

Един от най-фрапантните случаи на нарушение е Зимният дворец – освен, че е променен предметът на дейността на обекта, към него непрекъснато изникват нови пристройки. Друго правило, което често е пренебрегвано, е работното време. Например почти всички заведения на територията на висшите училища работят денонощно. Столичният кмет Бойко Борисов обобщи резултатите от проверката: „Строи се , разширява се, прави се  - няма никаква реакция към контролните органи на собствениците, сиреч – лоши собственици”.

Общината е прекратила всичките си договори за наем в Студентски град. Главният архитект Петър Диков припомни идеята за обособяване на територии с контролиран достъп. „Много разчитаме този план да дисциплинира развитието на града и да върне доколкото е възможно този Студентски град на студентите”, каза той.

Изводът от ситуацията в Студентски град е един: „Всички са толкова виновни, че не бива да се дели държава – община по никакъв начин. Точно обратното – заради града и студентите трябва да се направи точно това, което и в доклада е казано – и допълните нарушения, които съм убеден, че ще излязат трябва да бъдат доведени до край”, каза столичния кмет Борисов.

В момента в съда има две дела по случая „Амнезия" – собствениците обжалват спирането на дейността и решението за премахването на обекта.

Проверките в Студентски град ще продължат.