С богата художествено-музикална програма бе отбелязан патронния празник на ОУ “Васил Левски”. Възпитаници на учебното заведения припониха исторически моменти от живота и революционната дейност на Дякона. Те изпълниха много песни, стихове и танци в негова чест.

Поздравително слово произнесе Петко Маринов – директор на училището. Той пожела на учениците да бъдат здрави, ученолюбиви и винаги да носят в себе си апостолския дух.

На патронния празник на ОУ “Васил Левски” присъстваха много гости. Сред тях бяха: кметът на Правец Красимир Живков и съпругата му, чиито деца са възпитаници на училището, Радослав Христов и Йорданка Маринова от общинската администрация в Ботевград, председателят на училищното настоятелство Цонка Иванова, членове на настоятелството, бивши учители и родители.

ОУ “Васил Левски” получи пздравителен адрес от общинското ръководство и цветя от езикв център “Марконис” и от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – Ботевград. 

Ученици от читалище "Светлина" - с. Литаково изпълниха фолклорен танц, с който поздравиха учителите и техните възпинаци от основното училище.