Ръководството на БФБ предпочете Плевен да бъде домакин на финалната осмица за Купата на България.  Офертите на другите три градове-кандидати, които подадоха заявки преди Плевен - Ботевград, Самоков и Бургас, бяха игнорирани.

Официалният мотив за избора гласи, че офертата на Плевен била най-комплексна във финансово отношение. По информацията, с която разполагаме, най-добрата финнсова оферта е била тази на Ботевград. Нещо повече, за първия ден, в който ще се играят четвъртфиналите, отборите ще си плащат наем за залата. Самоков пък е пренебрегнат, въпреки че зала "Арена Самоков" е единствената, която отговаря на предварителните критерии за брой места.

Така че най-вероятно причината за избора не е нито финансовата страна, нито седящите места - зала "Балканстрой" също не разполага с хиляда места, каквото е изискването. Запознати изтъкват подаряването на финалния турнир за Купата на присъствието на вчерашния празник на бивш министър, който преди време бе освободен от поста. 

Като удобства за "Балкан" могат да се приемат две неща. Основното е, че четвъртфиналният мач с "Рилски спортист" няма да е пред самоковска публика, второто - че за ботевградските фенове е по-удобно да пътуват до Плевен, отколкото до Самоков или Бургас.

 Турнирът е от 12 до 15 март. В първия ден - на 12 март, са четвъртфиналните мачове. Този между "Балкан" и "Рилски спортист" е последен в програмата. Въпреки че началните часове все още не са определени, най-вероятно това ще бъде около 20.00 ч. Непосредствено преди него домакините от "Спартак" ще играят с "Черно море".

Първият четвъртфинал е между отборите на "Лукойл Академик" и "Видабаскет", вторият - "Левски" срещу "Черноморец" Бургас.