LG Electronics представи своя последен смартфон LG-GM730 на тазгодишното издание на Международния конгрес за мобилни технологии в Барселона.

LG-GM730 е първият смартфон от новата лесна за използване смарт линия на LG. Компанията наскоро подписа специален договор с Microsoft, който позволи на LG да са първата компания в света, която ще използва новата версия на Windows Mobile.

Освен нея, LG-GM730 е снабден с най-новия динамичен, директен и интуитивен интерфейс на LG - S-Class User Interface.

 "Комбинацията от Windows Mobile и нашия нов интерфейс 3D S-Class User Interface ще превърне LG-GM730 в най-функционалния и лесен за употреба смартфон създаван някога", сподели Скон Ан, президент и CEO на LG Mobile Communications Company.

"Този телефон е истински трамплин за нас. Тази година ще пуснем на пазара серия от смартфони, като някои от тях ще следват същата печеливша формула", допълни Ан.

Създаден на базата на 3D кубичен лейаут, интерфейсът S-Class User Interface предлага четири приспособими начални home екрана.
Едно докосване мигновено обръща куба от една страна на друга.

S-Class User Interface премахва наслоените менюта и така предлага директен достъп до функциите и приложенията на телефона.
Дори вписването на имейл е вече опростено и изисква само едно кликване. Internet Explorer 6.0 подобрява сърфирането в нета.

LG-GM730 запазва почерка и стила на LG - той притежава тънък и елегантен профил и с гладки, стилни и заоблени ръбове.
LG-GM730 е едва 11.9 мм, но въпреки малкият си размер, успява да побере както есенциалния продуктивен софтуер, така и всевъзможни и разнообразни функции.

LG-GM730 ще бъде на пазара през първата половина на 2009 г.