Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Кога е най-подходящо да зареждате смартфона си?

Кога е най-подходящо да зареждате смартфона си?

Когато видят, че батерията на телефона им е на свършване, повечето хора включват устройството да се зарежда и го забравят с часове. Оказва се обаче, че литиево-йонните батерии на смартфоните са много „по-лакоми”.


Понякога 10 минути зареждане са им достатъчни, за да може да работи телефонът без проблеми около половин ден, но след първия час батерията почти не е мръднала повече.


“Като цяло батериите могат да наваксват по-бързо със зареждането си, когато са на много нисък процент, отколкото, когато са на по-висок”, коментира пред Forbes Марк Карлсон, който е инженер в Motorola.


“Така че когато батерията е на 10% се зарежда по-бързо, отколкото, като е на 50%”, допълва той.


Карлсон обяснява, че някои техно джаджи работят с батерии, които имат „лимит на зареждане”. Можете да си представите как работи той като една кола, движеща се срещу знак „Стоп”. За автомобила е много по-лесно да спре пред знака, ако се движи с ниска скорост.


Същото е при тези батерии – те се зареждат по-бавно от тези на смартфоните, но спират да приемат заряд, когато достигнат необходимия капацитет.


money.bg



Етикети към тази новина:
зареждане смартфон



Източник: lifestyle.bg
Посещения: 1379
Дата: 28.03.2016, 19:36

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com