Модната къща PRADA и корейският производител LG Electronics представиха по-рано тази седмица нов смартфон. LG PRADA 3.0, трети по ред в рамките на сътрудничеството на двете компании, е създаден с идеята да се превърне в образец на дизайна при мобилните телефони.

LG PRADA се отличава с опростен и елегантен дизайн, като дебелината на корпуса е едва 8,5 мм. LG твърди, че 4,3-инчовият сензорен екран с изцяло гланцирана повърхност е най-яркият в света (800 нита). Кожа с шарка Saffiano - запазената марка на PRADA , покрива задната част на телефона.

Смартфонът използва двуядрен процесор (1.0 GHz) с два канала. Налични са 8GB свободна памет и 8-мегапикселова камера, с която потребителите могат както да гледат, така и да записват видео във висока резолюция (1080p).

LG PRADA 3.0 идва със специално създаден интерфейс с красиво меню и икони в черен, сив и бял цвят. Телефонът работи под управление на операционна система Android Gingerbread и е пригоден за ъпдейт до Ice Cream Sandwich.

Изисканият и опростен вид на модела е допълнен от малкия брой физически бутони и тяхното разположение върху смартфона. В допълнение към смартфона се предлагат пълна гама аксесоари с марката PRADA, сред които брандирана поставка и Bluetooth комплект.