Шампионът Реал Мадрид би вдъхновено и вдъхновяващо с 6:1 Бетис в мач от 24-ия кръг на Ла Лига. За мадридския тим точни бяха Игуиан (7), Хунтелар (15 и 24), Раул (36 и 42) и Серхио Рамос (45). Далечен изстрел на Рикардо Оливейра се опита да извади андалусците от колапса в 30-ата минута. Момчетата на Хуанде Рамос предложиха истинска фиеста с красив атакуващ футбол и камара от попадения. Победата приближи кастилци на седем точки от върха след поражението на Барселона на "Камп Ноу" с 1:2 от градския съперник Еспаньол.

Вдъхновени от осемте си поредни победи и забележителната игра в последната среща в Хихон (4:0 над Спортинг), „белите" на Рамос притисниха силно гостите и заредиха множество атаки към Рикардо. „Вердибланкос" много трудно излизаха зад центъра, Реал упражни тотално превъзходство дори и без холандското си крило Ариен Робен. В седмата минута капитанът Раул хитро остави една топка на Игуаин, който матира стража, откривайки резултата.

След четвърт час игра „лос меренгес" вече водеха с 2:0. Брилянтна акция и неумела намеса на вратаря Рикардо позволи на Хунтелар да удвои. Три минути по-късно играещият по лявото крило Марсело пропусна да покачи. В 24-ата минута холандското попълнение Хунтелар вкара второто си попадение в срещата за класическо предимство. Чудесно разиграване между Ласана Диара и Серхио Рамос доведе до центриране на далечната греда, което Ловеца засече голово с глава.

В 30-ата минута Рикардо Оливейра отчете Бетис с попадение за намаляване на резултата при една от малки андалуски акции. Бразилският реализатор вкара прекрасен гол с шут от далечна дистанция, изненадал Касийяс. Три минути по-късно Касийяс сбърка при върната топка, но Оливейра удари гредата. В 36-ата минута Ел Капитан Раул Гонсалес продължи да трупа голов актив за кастилци, след като красиво превърна в попадение пас на Марсело. В 42-рата отново Раул направи внушителното 5:1 само за едно полувреме игра. Второто попадение на 31-годишния нападател беше със запазената марка „Раул", след като преодоля елегантно излезлия Рикардо. В добавеното време на първата част и Серхио Рамос успя да грейне на таблото, след като се възползва от центриране от фаул.

След почивката рециталът на домакините продължи, макар да не повиши головото изражение. В игра влязоха възстановените Робен, Снайдер и Гути. Мадридчани не спряха да мачкат обезкърваните андалусци. Раул и компания бяха зарадвани от два гола на Еспаньол на "Камп Ноу" в началото на второто полувреме.

Реал се забавляваше на "Бернабеу", като пропусна да засрами с по-голям резултат Бетис. В 56-ата минута Снайдер се размина с гола. В 80-ата възроденият Хунтелар можеше да реализира хеттрик, но ударът му намери гредата. Крайното 6:1 даде живителни сили на Реал за борбата в Примера и за предстоящия двубой с Ливърпул от 1/8 - финалите в Шампионската лига.