Реал (Мадрид) продължава да показва невероятна форма в Примера дивисион, след като записа десетия си пореден успех. "Белият балет" надви с 2:0 Еспаньол, при гостуването си на стадион "Луис Компанис" и продължава преследването на вечния си враг Барселона, като разликата между тях вече е стопена само на 4 точки. Точни за гостите бяха Гути и Раул, които решиха мача за 5 минути между 67-ата и 72-ата. Така тимът на Хуанде Рамос продължи впечатляващата си серия и все повече връща интригата в първенството.

Началото на мача обаче бе доминирано от домакините. На два пъти те отправиха опасни удари чрез Гарсия и Нене, но без да застрашат Касияс. В 17-ата минута пък Реал отговори с хубав изстрел на Робен. Малко по-късно пък Гарсия и Алонсо сътвориха хубава атака, но ударът на втория отново не успя да порази вратата. В края на полувремето Реал като че ли овладя инициативата, но не успя да създаде реално голово положение пред Камени, който на няколко пъти се намеси при центрирания пред неговата врата.

Второто полувреме играта изглеждаше леко предпазлива от страна и на двата отбора. Все пак "кралския клуб" по-често предприемаше атаки. При една от тях Снайдер открадна една топка и опита удар. В 67-ата минута пък от едно наглед безобидно положение падна и първото попадение в мача. Гути бе фаулиран на около 35 метра от вратата и сам реши да изпълни свободния удар. Той обаче изстреля великолепно топката, която неспасяемо се оплете в горния ляв ъгъл на вратата. Само пет минути по-късно гостите сложиха точка на спора. Марсело проби остро в наказателното поле и върна топката към връхлитащия Раул, който с хубав плътен удар отбеляза втория гол в мача.

Еспаньол така и не успя да се съвземе от шока и до края успя да отправи само един хубав удар от фаул. Така Реал вече е с 56 точки, само на четири от Барселона, а преди три кръга разликата между тях бе 12. Все пак "каталунците" имат мач по-малко. Раул пък продължи да пише история с 311-ия си гол за клуба. Еспаньол пък остава на 19-а позиция с 21 точки.