Светът гласува за определяне на новите природни Седем чудеса на света. В тази надпревара са и българските Белоградчишките скали.
Те се изкачиха с още една позиция и достигнаха своя връх в световната класация.
До този момент българските забележителности победиха кандидатите да се превърнат в едно от новите Седем чудеса на света – Дяволския град в Сърбия и Гранд каньон в Северна Америка.
Белоградчишките скали се борят за отличието в категорията “Пещери, скални образувания и долини”.
Окончателният резултат може да се променя до 7 юли, когато свършва гласуването.
Общо състезаващите се природни забележителности са 260. От тях ще останат 77 – по 11 от всяка категория.
От тях експертна група ще определи последователно 21, за да останат в крайна сметка седем. Новите седем природни чудеса на света ще станат известни през 2011 г.
Кметът на гр.Белоградчик Емил Цанков е разпратил до всички общински кметове писмо, с което ги призовава за включване на населението в гласуването. Такова писмо има и до кмета на нашата Община инж.Богомил Георгиев.
Създаден е и Национален Инициативен комитет „Природен Феномен – Белоградчишки скали", който също призовава всеки българин да гласува в подкрепа на българското чудо на www.new7wonders.com.
Нашият електронен сайт botevgrad.com се присъединява към тези призиви и кани своите посетители като българи да подкрепим природния феномен „Белоградчишките скали”.