На 28 февруари т.г. СОУ „Христо Ясенов” в Етрополе ще чества своя патронен празник. Тази година той ще бъде под знака на 120-та годишнина от рождението на поета Христо Ясенов.
По традиция около седмица преди честването в училището се организират „Ясеновските дни”. Тази година те ще започнат на 25 февруари, който е обявен за Ден на ученическото самоуправление и ще завършат с Ясеновско утро на 28 Февруари.
През това време е запланувано да се издаде училищният вестник „Ясеновски глас”. Провеждане на викторина в ІV клас и по един час на класа във всички класове, посветени на живота и делото на Ясенов. Конкурс за рисунки по стихове на поета.
Наред с почистване на алеята пред паметника на Христо Ясенов и поднасяне на цвета, в училището ще бъде създаден постоянен кът на патрона.
На 27 февруари /петък/ в 17:00 часа ще бъде открита изложбата от рисунки и предмети на ученици. От 18:00 часа е театралната постановка с ученици от гимназията.
Ясеновското утро е на 28 февруари /събота/ от 10:30 часа сутринта в салона на НЧ „Тодор Пеев” в Етрополе.
За същия ден е предвидена и дискотека за всички ученици.
Това е предвидено в общи линии по предварителната програма за честванията. Подробностите можете да научите от ръководството на училището или от класния ръководител на вашето дете.