Обвинение за убийството на сестрите Белнейски по особено жесток начин ще бъде повдигнато в петък срещу 29-годишния Лазар Колев от Пазарджик.  Това потвърди за Дарик наблюдаващият прокурор по делото Иван Даскалов, който обаче отказа да говори за версиите, по които се работеше досега. Само преди няколко дни прокурор Даскалов официално обяви, че има заподозрян по случая и конкретна следа, по която се работи.

Лазар Колев е известен с прякора Гангстера. В момента изтърпява четиригодишна присъда за грабеж, съобщи за Дарик началникът на затвора в Пазарджик Веселин Колев.

За намеренията на прокуратурата да повдигне обвинение на Колев пред Дарик потвърди и адвокатът му Марин Марковски. „В петък го привличат като обвиняем за убийството на двете сестри. като обвинението вероятно ще бъде по чл. 116. Прокуратурата ще отиде на едно тежко и необмислено обвинение без доказателства. Не съм чел постановлението, но така предполагам”, каза Марковски и допълни: „Въпреки че има данни, че момичетата са сгазени, което говори за непредпазливо транспортно престъпление, не за умишлено убийство, нашето главно възражение е не, че прокуратурата бърка квалификацията и обвинението съгласно закона, но и  че ние не сме извършили това престъпление. Моят клиент не познава тези две момичета, не ги е газил”.

Марковски е адвокат на Лазар Колев едва от 15 дни, съобщи самият защитник пред Дарик. Той допълни, че неговият клиент от близо месец се намира в ареста на Националната следствена служба на „Г.М.Димитров” в София.

"Обвинението срещу детето ми е абсурдно", заяви майката на Лазар Колев. Според нея е твърде вероятно синът й да бъде изкупителната жертва по този случай. „Смятаме, че е неправомерно и е нагласена работата. Това е, което мислим ние. Преди три години му бяха направени всички ДНК проби, тестове. Нямаше нищо. Сега не знам какво са измислили и какво смятат да правят. Притеснява ни факта, че могат да нагласят цялата тази история, за да намерят виновен. Детето ни е невинно. Не мога да знам какво ще измислят следователите, не мога да знам какво ще бъде нагласено”, добави още майката на Колев.

Според неофициални източници Гангстера е племенник на собственика на една от най-известните фирми за производство на хляб в Пазарджик – Паун Лазаров, който обаче отказа коментар по случая.

Информирани източници съобщиха, че съществуват безспорни доказателства, че Лазар Колев е извършител на двойното убийство. Не се изключва и задържането на втори човек като съучастник. Водеща експертиза в разследването е тази на доц. Мария Гроздева, според която момичетата са били изнасилени, впоследствие умъртвени с множество удари от твърд предмет. След това телата им са били извозени в местността Грамадите край Пещера.

Досегашната мишена на прокуратурата бе друг пазарджиклия – Васил Телбизов, известен с прякора си Черногореца. Доказано е, че Лазар Колев няма връзка с него. Преди дни стана ясно, че осъденият за сводничество пазарджишки бос Телбизов е бил насила заставен да даде кръв на 27 януари т.г., като един час преди това също е бил разпитван в затвора по случая с убийството на сестрите Белнейски. Адвокатът му Галя Гълъбова заяви, че ще сезира Европейския съд за това.