Тайната на дългия брак е възрастова разлика от две години, четири целувки на ден и секс три пъти на седмица, показва проучване.

Споделянето на две хобита, три прегръдки на всеки 24 часа, казването поне веднъж на ден "Обичам те" и два романтични обяда или вечери на месец също са от полза за продължителната връзка. Освен това учените открили, че съпрузите, които са изпълнили брачното обещание, "докато смъртта ни раздели", са се запознали чрез общи приятели и са се оженили след продължила три години и половина връзка.

В проучването, разкрило тайните на успешния семеен живот, се включили над 3000 двойки. Изследването показало, че най-дългите бракове са тези, при които мъжът е минал по пътеката към олтара на 31-годишна възраст и е с два години и три месеца по-възрастен от партньорката си.

Освен това съпрузите с дълъг брак казвали "обичам те" поне веднъж на ден и правели секс три пъти в седмицата. Първото дете се появявало две години и два месеца след сватбата. За да запазят жива искрата, женените трябвало да имат поне два романтични обеда или вечери на месец и да прекарват по три нощи на седмица, прегърнати на дивана заедно. Те трябва да поддържат постоянна връзка, дори когато са на работа, чрез поне три телефонни обаждания, есемес и имейли, допълва БГНЕС.