“За нас е ясно, че СДС влиза самостоятелно в следващия парламент. Търсим обаче разговори с други десни партии, най-вече защото е важно да формираме кабинет и дясно управление.” Това каза в Плевен лидерът на СДС Мартин Димитров, който присъства на градските тържества по повод Освобождението на България.

Нашата цел е да потърсим обединение, което да гарантира гласовете за демократично правителство, каза още Мартин Димитров и подчерта, че се водят разговори, включително и с ДСБ. „На 10 март ще имаме Национален съвет, който ще заседава и по въпросите за коалиционната политика и тогава ще бъде дадена ясната насока оттук нататък”, обясни той.

Мартин Димитров не пожела да спомене останалите десни сили, с които СДС е преговаряла, под предлог, че винаги би могъл да пропусне някоя. Той обаче определи предложението за намаляване на процентния праг за влизане в парламента като“пълно безобразие”.

Димитров прогнозира, че ако се повтори мандата на БСП и ДПС в коалиция с Движение Напред, това за страната ще бъде пагубно и ще превърне България в забравената и последна европейска провинция. Toй подчерта, че ни очаква огромна безработица, която не би могла да бъде спряна, ако не се вземат мерки на национално ниво и обвини управляващите, че са на път да откраднат и антикризисните фондове от ЕС.