Коалиционно споразумение между партиите ЛИДЕР, ВМРО и ЗНС ще бъде подписано на 2 ноември в столицата. Трите партии ще се явят заедно на предстоящите парламентарни избори, съобщи Красимир Симов – варненски лидер на "Либерална инициатива за демократично европейско развитие".

"Коалирането е единственият начин ЛИДЕР да влезе в следващото Народно събрание. Имаме амбицията не само да влезем в парламента, а и във властта", заяви варненският лидер на младата партия.

Над 100 от всичките около 800 членове на ЛИДЕР във Варненска област са от ромски произход. Във Варненско партията има членове от всички етноси, които живеят в страната, разкри още Симов.

Миналата година между Красимир Симов и местната структура на ВМРО се появи конфликт заради сградата, в която се помещаваше клубът на "воеводите". Тогава бизнесменът Симов купи имота от Община Варна, която пък имаше сключен договор за наем с ВМРО.

"Коалиционната политика няма нищо общо с този случай. Казах на Каракачанов, че партията му ми е длъжник. Той обеща ВМРО да се опита да си върне средствата, които ми дължат в личен план", коментира варненският координатор на ЛИДЕР.