Преди два месеца Sportline.bg верен на ролята си на информационен лидер, алармира, че на "Армията" тлее страхотен конфликт - Любослав Пенев се домогва до "Титан"-ична власт, срещу която е скочил...чичо му Митко.

 В крайна сметка Пената надделя, но това бе пирова победа, защото днес падна той, за да дойде Чичовото. Коалицията между отломки от ВИС-2, Любослав Пенев и Емил Костадинов в крайна сметка събори Стратега. И от тук нататък на ЦСКА му остава едно - да издуха супата. Така както Чичовото препоръча на нацията преди време.

В Борисовата градина явно са тотални мазохисти. Да върнеш Пенев след всичко, което забърка през 1999 и 2000 година е идиотия. Не кой и да е, а самият Васил Божков прозря, че ЦСКА може да върви напред, само ако Чичовото е далеч от клуба. И го натири барабар с друг "вредител" - Йордан Лечков. Случайно или не, но веднага след това ЦСКА на момента стана шампион. А само 24 месеца по-рано при президентът Пенев, "армейците" бяха пред изчезване. Нямаха пари, но за сметка на това Чичовото и Емо Костадинов направиха сръбски гешефти за милиони.

Така се стигна до комичната ситуация "червените" да играят с един отбор в УЕФА, но заради некадърността на Емо и Коща да нямат право да го ползват и в "А" група. Въпреки това тогавашният треньор Димитър Пенев изведе ЦСКА до първото място, дори би Левски на Люпко Петрович, нищо, че звездата му Милен Петков игра за "сините", че дори и дузпа изпусна. А над "сините" грееше чорната звезда на "МТел".


На "Герена" никой не очакваше такъв отпор. Затова и хората, които доведоха Любослав Пенев на власт, начело с Евгений Бакърджиев (ортодокс, искащ закриването на ЦСКА), си пожелаха вересиите - Любо да изгони Чичо Митко от "Армията". Само за два кръга протежетата на двете легенди в ЦСКА направиха така, че отборът падна вкъщи от Нефтохимик с 1:4, а след това и с 3:1 в Кюстендил и на "Армията" дойде Сашо Станков. Същото онова протеже на Емо Костадинов, което и сега стоеше до Пената вперен в...стола му.

Едва ли е нужно да припомняме, че след изгонването на Свети Димитър ЦСКА се превърна в откровен донор на Левски, а "червеният" Джугашвили "разкри", че кръгът Сираков-Танев-Костадинов-Пенев, затрива "армейците". Днес част от кръга отново е на "Армията" може би за да довърши мисията си - отборът, който ги създаде, да изчезне завинаги от картата.