Илиан Илиев е новият треньор на Левски. Това съобщи изпълнителният директор на "сините" Иво Тонев.

"Илиан Илиев е новият треньор на Левски от лятото. Неговият договор ще бъде за три години. До края на сезона отборът ще бъде воден от Викторио Павлов и Ясен Петров. Личното ми желание е Илиан да остане на "Герена" и след като изтече този контракт.

Закриваме длъжността спортен-директор. Цялата спортно-техническа власт ще бъде в ръцете на Илиан Илиев. Неговото желание бе промяната да бъде обявена след края на сезона, защото в момента има ангажимент към Берое.

Доволен съм, че той ще поеме тима, тъй като показа много качества в Берое. Там имаше много трудности, но въпреки това не се отказа. Надявам се, а пък и призовавам, всички левскари да подкрепят новия наставник", заяви Тонев.

"В настоящия момент най-правилното решение за треньор на Левски бе Станимир Стоилов, защото той познава отлично обстановката на "Герена", публиката го иска, а пък и вие го харесвате.

На Мъри му казах същото като на Илиан Илиев. Тоест, че ще му дадем цялата спортно-техническа власт и ще закрием поста на спортен директор", добави шефът на "сините".

Иво Тонев разкри още, че преди вчерашните преговори с Мъри Стоилов, е провел среща с Наско Сираков.

"Преди преговорите се видях с Наско Сираков. Знаете, че с него съм в добри отношения. За пореден път заявявам, че съм готов да седна и да разговарям с всеки човек, който е дал нещо на клуба.

В интерес на истината Наско сам ме потърси, но няма да ви кажа какво сме си казали. Ако той пожелае, нека го направи. Сигурен съм, че ще каже истината".