Изключително драматичен бе финалният двубой  между "Овергаз" и "Черно море" в първото издание за купата на България при момчетата до 14 години. Двата отбора играха цели 50 минути в борба за трофея. По-голям шанс, но и с по-правилни действия в последното от двете петминутни продължения победата с 86-77 грабна "Овергаз".

"Оранжевите" от София контролираха мача почти през цялото редовно време, с изключение на първата четвъртина, която "Черно море взе с 12-11. След това момчетата от столицата дълго време поддържаха аванс, който на моменти достигаше до 10 точки. С много хъс обаче в последните пет минути на последната част варненци успяха да го стопят и редовното време завърши при резултат 63-63. Те поведоха и в първото петминутно продължение, но не съумяха да задържат аванса си и се стигна до нови допълнителни 5 минути при 73-73. В тях, водени от безспорния си лидер Деян Каранфилов, "оранжевите" отбелязаха цели 13 точки срещу само 4 на своите съперници и заслужено спечелиха мача, а с това и трофея.

Деян Карамфилов не само бе най-добър във финала, но и стана топреализатор за своя тим с 21 точки, има и 5 асистенции. Той получи и индивидуалната награда за най-полезен състезател във финалния турнир, стана и най-добър реализатор. Приза за нй-добър борец под двата коша спечели Николай Стоянов от "Черно море".

 

Треньор на тима на "Овергаз" е ботевградчанката Виктория Маринова - баскетболистка от последния женски тим на "Балкан" от края на 80-те години.

Президентът на БК "Балкан" връчи купата и бронзовите медали на отбора на "Балкан". Марио Андреев награди "моряците", а шефът на мъжкото направление в БФБ Христо Христов - победителите от "Овергаз".

Крайното подреждане в първото издание на турнира за Купата ан България при 14-годишните е:

1. Овергаз 2. Черно море 3. Балкан 4. Лукойл Академик