Отборът на Тромсьо Сторм загуби втория финален мач в първенството на Норвегия. Пред 1500 зрители в зала Тромсьохале домакините отстъпиха на Улрикен Ийгълс със 77-80 и така серията във финала вече е изравнена - 1-1 победи. В първия мач, игран също в Тромсьо, Сторм се наложи с 88-71.

Ботевградчанинът Галин Михайлов пропусна да реализира тройка секунди преди последната сирена и не можа  да доведе мача до продължение. Той завърши със 7 точки.

Две минути преди края на срещата резултатът бе равен - 72-72. След това ударното трио на Улрикен Ийгълс бе точно от наказателната линия, а домакините се разстроиха от вероятна грешка на секретарската маса.. На таблото светеше резултат 77-77, докато в протокола бе записано 77-78. Нещо повече, грешка допуснал и времеизмервачът, която довела до нови 24 секунди за атака на Ийгълс.

Това бе първа домакинска загуба на тима на Тромсьо Сторм от 11 ноември 2007 г.

По програма следващите два мача са в Берген. Те са на 27 и 29 март в Берген. За да се стигне до последната пета среща, която по програма е на 1 април, Тромсьо трябва да спечели едното си гостуване. Ато вземе и двете, разбира се, става шампион.