Националният отбор на България запази шансове за Мондиал 2010 в ЮАР, въпреки множеството проблеми, след като завърши 1:1 при гостуването на основния си конкурент за второто място в групата Ейре пред 60 000 зрители на стадион "Крок Парк" в световната квалификация.  Играчите на Станимир Стоилов се раздадоха докрай и се върнаха в мача след кошмарното начало на двубоя в Дъблин. Заместилият контузения  Георги Петков в последния момент Димитър Иванков трябваше да извади топката от мрежата си още в 40-ата секунда. Тогава капитанът на Манчестър Сити Ричард Дън с глава засече центриране на Хънт, след като бе изпуснат от Игор Томашич.

Все пак в 73-ата минута нашите стигнаха до равенството с автогол на Кевин Килбан, който засече от два метра центриране на Стилян Петров за крайното 1:1. Това е четвърто поредно равенство на "трикольорите" от четирите срещи досега в групата, като с актив от четири точки тимът има три поредни домакинства на Кипър, Ейре и Черна гора.

EЙРЕ - БЪЛГАРИЯ 1:1
1:0 - Дън (1)
1:1 - Килбан (73-авт.)
ЕЙРЕ: Гивън,  МакШейн, Дън, О'Шей, Килбан, МакГийди(89-Киоу), Андрюс, Хънт, Уилън, Дойл, Кийн
БЪЛГАРИЯ: Иванков, Манолев, Ил. Стоянов, Томашич, Миланов (23-Кишишев), Телкийски, Ст. Петров, Ангелов, Георгиев (65-Макриев), Ив. Попов (В. Димитров), Рангелов
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Миланов, Манолев, кишишев (Б)
СЪДИЯ: Иван Бебек (Хърватия)
СТАДИОН: "Крок Парк", 59 000 зрители