На 31 март стартира инициативата “Мениджър за един ден”. Тя се организира за осма поредна година по проект на фондация "Джуниър Ачийвмънт България", която дава възможност на ученици от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации. За шести път “Мениджър за един ден" се провежда под патронажа на Министерството на Финансите, а активни партньори в инициативата тази година ще са министертво на икономиката и енергетиката, Американско посолство в България, Британско посолство, ООН и ПРООН, компаниите, членове на БИБА, Американската търговска камара, Българския форум на бизнес лидерите и др.

В инициативата ще се включат над 20 ученици от ПГТМЕ “Христо Ботев” и ТПГ “Стамен Панчев”. За един ден те ще бъдат директори на училища, управители на  фирми и банки. 

Мениджъри за един ден на национално ниво ще бъдат Ивелина Михайлова от 11-ти "д" клас и Мария Илиева от 12-ти "е" клас. Двете възпитанички на Техникума ще имат възможност да съпреживеят един реален работен ден в Би Ти Ви и в Британското посолство.