За 17 поредна година се провежда инициативата „Мениджър за един ден”. Във връзка с това AJ България приканва повече компании да се регистрират на http://mfd.jabulgaria.org, като по този начин ще дадат шанс на повече млади хора да открият своя кариерен път. 


Тази година „Мениджър за едни ден” преминава под наслов „Вдъхнови бъдещето“. В края на септември започна  регистрацията за организации-домакини в 17-то издание и  регистрацията за ученици и студенти. Инициативата ще се състои  на 30 октомври, вторник, в цялата страна.


По време на „Мениджър за един ден“ утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавата и институциите дават възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр за деня. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините въвеждат своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.


“Мениджър за един ден” дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт, която се провежда ежегодно в още над 100 държави. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса.


Основен бизнес партньор на „Мениджър за един ден“ през 2018 г. е HP, които от години активно участват и като компания – домакин.


“За НР Inc. България участието в инициативата „Мениджър за един ден“ дава изключително ценен опит. Имаме възможност да погледнем ежедневните ни предизвикателства с нов поглед, благодарение на младите хора, които имат смелостта да излязат от традиционните рамки при решаването на казуси от практиката”, каза  Асен Георгиев, генерален директор HP Inc. за България.


В рамките на програмата тази година JA организира Младежки кариерен форум „Професиите на бъдещето”, където водещи специалисти и вдъхновяващи презентатори ще говорят с младежите на теми свързани с дигитализацията на професиите.


JA България приканва всички компании, институции, работодатели да бъдат активни, да участват и домакинстват стажа на повече ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор.  


Тази година медийни и комуникационни партньори са bTV, Economy.bg, сп. Мениджър, Кариери, сп. Vagabond, радио Teen Station, радио FM+, Enhancv.