Манчестър Юнайтед също като другия конкурент за титлата Ливърпул спечели по невероятно драматичен начин с 3:2 домакинството си на Астън Вила, след като в 93-ата минута резервата Федерико Мачеда се разписа във вратата на Брад Фридъл. 17-годишният италианец се обърна в наказателното поле и стреля по страхотен начин в далечния ъгъл на Фридъл, за да донесе трите точки на "червените дяволи" и да ги върне на една пред Ливърпул на първото място в класирането. Преди това възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън бяха много близо до това да запишат трета поредна загуба в шампионата за първи път от 2001 година насам, губейки с 1:2 след голове на Карю и Агбонлахор. Кристиано Роналдо обаче вкара два гола, с които резултатът бе равен до 93-ата минута, в която младият Мачеда донесе успеха на домакините.

Роналдо започна по отличен начин двубоя, като още в 13-ата минута реализира феноменален гол с диагонален удар от фаул в наказателното поле. Астън Вила обаче отвърна на удара и в 30-ата минута Гарет Бари преодоля трима и центрира в наказателното поле и там Джон Карю с глава изравни. При този резултат завърши и първата част.

Второто полувреме започна много лошо за шампионите, след като Джон Карю проби отляво и центрира, а Агбонлахор надскочи Ван дер Сар и прати топката в мрежата за 1:2.

Оттук насетне домакините се хвърлиха в мощни атаки и бяха възнаградени. Първо Кристиано Роналдо продължи с невероятното си представяне в мача и вкара втори гол за 2:2, за да се стигне до инфарктната 93-ата минута, в която Мачеда се обърна в наказателното поле и прати в екстаз повече от 75 хилади зрители по трибуните на "Олд Трафорд".

Домакините вече имат 68 точки и са на една пред Ливърпул в битката за титлата. Астън Вила пък вече е на шест точки от Арсенал за четвъртото място и трябва да се притеснява от наближаващия Евертън, който е само на една зад тях.