Манчестър Юнайтед направи поредната крачка към трета поредна титла в Премиърлийг. В мач от 36-ия кръг, играчите на Сър Алекс Фъргюсън победиха като домакин съгражданите си от Сити с 2:0, благодарение на головете на Роналдо и Тевес през първата част.

Цял мач за "червените дяволи" игра Димитър Бербатов, а Валери Божинов и Мартин Петров влязоха като резерви за "гражданите". Благодарение на спечелените 3 точки Манчестър Юнайтед се върна на върха в класирането, като има преднина от 3 пред втория Ливърпул. Oсвен това обаче шампионите на Европа са и с мач по-малко.

Домакините от Юнайтед започнаха по-настоятелно двубоя и в първите 5 минути на два пъти застрашиха вратата на Гивън чрез силни удари на Парк и Тевес. Малко по-късно и Роналдо нанесе удар, но топката попадна право в ръцете на вратаря на Сити.

"Червенитe дяволи" откриха резултата в 18-ата минута чрез голмайстора си Кристиано Роналдо. Португалецът се разписа от пряк-свободен удар от повече от 20 метра, а за попадението вина има и вратарят на Сити Шей Гивън, който не се намеси достатъчно адекватно. Това бе 18-гол за Роналдо във Висшата лига и негов 26-и във всички турнири от началото на сезона.

Последваха няколко силни минути за Ман Сити, като "гражданите" владееха повече топката, но не успяваха да създадат добро положение. В 29-ата минута Робиньо застраши вратата на Ван Дер Сар, но ударът му профуча на около метър от десния страничен стълб и излезе в аут.

В 31-ата минута Юнайтед бе близо до втори гол, но шутът на Карлос Тевес се удари в гредата. В последните секунди на първата част Манчестър Юнайтед нанесе втория си удар. Карлос Тевес се разписа със страхотен изстрел извън наказателното поле, а с асистенция за попадението се отчете Димитър Бербатов.

В началото на второто полувреме Манчестър Сити създаде отлична голова възможност. Това се случи в 51-ата минута, когато Елано изведе Робиньо на стрелкова позиция в наказателното поле, но бившият играч на Реал шутира неточно.
В 60-ата минута мениджърът на домакините сър Алекс Фъргюсън извърши двойна смяна. Роналдо и Парк напуснаха терена, а на тяхно място в игра влязоха Скоулс и Рууни. При смяната си португалецът реагира остро, като не скри разочарованието си от решението на Фъргюсън.

3 минути по-късно и Марк Хюз направи първата си промяна в тима, като пусна в игра българският национал Валери Божинов на мястото на Фелипе Кайседо. 13 минути преди края на мача на терена се появи и другият български национал - Мартин Петров.

В последните минути на двубоя Манчестър Сити наложи натиск, като в в 86-ата минута Петров отправи много добър удар към вратата на Юнайтед, но Ван Дер Сар се намеси сигурно и изби в корнер. В последната минута на мача след центриране от корнер Видич уцели греда.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:0
1:0 Роналдо (18')
2:0 Тевес (45')

СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Ван Дер Сар, Рафаел, Видич, Евънс (70' О'Шей), Евра, Парк (60' Рууни), Флетчър, Гигс, Роналдо (60' Скоулс), Тевес, Бербатов

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Гивън, Ричардс, Онуоха, Дън, Бридж, Елано, Айрланд, Компани, Де Йонг (73' Петров), Робиньо (89' Евънс), Кайседо (63' Божинов)