Манчестър Юнайтед започна с успех участието си в Шампионската лига. "Червените дяволи" победиха с 1:0 при гостуването си на Бешикташ, като единственото попадение отбеляза Пол Скоулс в 77-ата минута. Димитър Бербатов започна мача на резервната скамейка, но влезе в игра в 63-ата минута, като освежи играта на шампиона на Англия. Това е втора победа за Юнайтед от пет мача в Турция.

Сър Алекс Фъргюсън реши да заложи на наситена халфова линия и само един чист нападател в лицето на Уейн Рууни. Юнайтед доминираше през целия мач, но събитията се развиваха главно в средата на терена, а головите положения бяха рядкост. Финалистът от миналата година и шампион от 2008 г. имаше инициативата през първите 30 минути, но опитите му да застраши вратата на съперника не доведоха до нищо съществено. Карик опита далечен удар, а Рууни няколко пробива. В 26-ата минута Йозкан можеше да изненада Фостър, след като изстрелът му се отклони, но мина над вратата. Към края на първата част турците заиграха малко по-добре, но не зарадваха феновете си, които бяха изпълнили стадион "Инюню".
 
В самото начало на втората част "червените дяволи" можеха да поведат след разбъркване в наказателното поле на съперника, но завършващият удар на Карик бе слаб. Бешикташ стигна до опасно положение след около час игра, но удар на Табата бе спасен от Фостър. В 63-ата минута Фъргюсън пусна в игра Бербатов и Оуен, като извади Рууни и Карик. Това освежи леко играта на гостите, като на два пъти Валенсия проби отдясно, но атаките не завършиха с добро подаване. В 77-ата минута Нани отправи опасен изстрел, вратарят на домакините изби, но но Скоулс бе на точното място и с глава прати топката в мрежата. В края на срещата Бербатов изведе великолепно Оуен на отлична позиция, но Майкъл пропусна да се разпише.

БЕШИКТАШ - МАН ЮНАЙТЕД 0:1
0:1 - Скоулс (77)

БЕШИКТАШ: Хакан Аркан, Каш, Сивок, Ферари, Юзюмез, Екрем, Ернст, Холошко (83 - Нихат), Табата (69 - Тело), Йозкан (59 - Симшек), Нобре

МАН ЮНАЙТЕД:
Фостър, Г. Невил, Видич, Еванс, Евра, Андерсон, Карик (63 - Бербатов), Скоулс, Нани, Валенсия (83 - Парк), Рууни (64 - Оуен)

Стадион "Инюню", Истанбул - 32 000 зрители

Главен съдия:
Никола Ризоли (Италия)
Жълти картони: Сивок, Нобре (Бешикташ), Видич (Ман Юнайтед)