Тимът на Евроинс Черно море победи Ямбол с 99-83 при домакинството си в XXIII кръг на Vivatel НБЛ. С този успех "моряците" вече имат 11 победи и 8 загуби, с което се изкачиха на трета позиция във временното класиране. Ямбол пък остава шести с 6-14.

Американският плеймейкър на Черно море Кори Макинтош направи много силен мач за тима, завършвайки с 34 точки, Атила Дос Сантош добави 14, а Душан Куцупулос и Брайс Шелдън завършиха с по 11 за успеха на домакините.

Станислав Говедаров отбеляза 19 точки, Павел Маринов добави 12, а Иван Марчев и Стоян Петков се отличиха с по 11 при поражението на Ямбол.

Първата четвърт премина равностойно, като домакините имаха само 2 точки преднина за 21-19 след 10 минути игра. Впоследствие до края на полувремето тимът на Даниел Димитров увеличи своя аванс на 8 точки за 49-41. В третата четвърт "моряците" иззеха изцяло инициативата и само минута преди края на частта вече водеха със 72-57. Впоследствие в четвъртата и решаваща за изхода на двубоя четвърт тимът от морската столица не допусна изненада и в крайна сметка спечели с убедителното 99-83.