В почистването на София от тази сутрин са се включили още 1500 метачи по разпореждане на Националния кризисен щаб (НКЩ), съобщиха от щаба. От там припомниха, че от вчера са започнали работа по почистването пет фирми – "Искър 2000", "Содос", ДП "Строителство и възстановяване", ДП "Транспортно строителство и възстановяване" и ТД " Новера" АД, с 400 машини и 1500 работници.

Измити са пространствата около големите столични храмове на обща площ от 50 дка. Поетапно продължава почистването и измиването около останалите църкви в рамките на Столичната община. След почистването на булевардите „Патриарх Евтимий” и „Витоша”, продължава миенето на бул. „Васил Левски” и ул. „Г. С. Раковски”, като по предварително изготвен график ще продължи и измиването на останалите 18 големи столични булеварди.

Покрити са всички наряди по сметоизвозване в 19-те столични района и продължава извозването на едрогабаритни отпадъци до пълното му приключване. Извозени са 300 куб. м отпадъци от нерегламентираните сметища на ул. „Костенец” в район „Красно село”. Фирма „Содос” от Своге е извозила 16 куб.м едрогабаритни отпадъци.

За по-малко от два дни на обявения от Националния кризисен щаб телефон 981 61 17, са били приети над 500 сигнала на граждани, свързани с битовите отпадъци. Като най-проблемни районни в София гражданите посочват: Лозенец, Средец Витоша, Младост, Триадица, Дружба, Подуяне, Слатина, Панчарево, Връбница, Красно село и Красна поляна.

459 куб. м боклук са били извозени през днешния ден от 20 камиона, отделно от тези, които почистват София. Това пък съобщиха от Столична община. В пролетното почистване са се включили 1199 души.