LG Electronics представи своя нов BD370 Blu-ray плейър. Той поддържа BD Live, който позволява на потребителите да се свързват с интернет и да се наслаждават на разнородни стриминг услуги като филмови трейлъри, субтитри, интерактивни игри за повече от един играч, клипчета от YouTube.

BD370 предлага невероятно качество на картината и звука. Благодарение на неговите HDMI 1.3 конектори плейърът възпроизвежда 1080p образ в дълбоки и ярки цветове.

Светлината на централния панел се променя, за да индикира съответния формат на възпроизвеждане - BD Live titles свети в синьо, преминавайки в оранжево за DVD-та и виолетово за CD-та.

Dolby True HD и DTS-HD подобряват аудио звука чувствително. Той е почти идентичен с този на звукозаписно студио, съчетан с висока резолюция от дискове ново поколение.

BD370 може да възпроизвежда голямо разнообразие от формати от различни източници - MPEG4 видео, JPEG, MP3 и WMA.

Благодарение на системата Express Reaction Mode на плейъра са му необходими 18 секунди, за да зареди диск с консумация на енергия по-малка от 1W.

SIMPLINK връзка прави възможно контролирането на всички функции в една изцяло съвместима система за домашно кино с едно единствено дистанционно устройство.