Левски разпиля със 7:1 Беласица на стадион "Христо Ботев" в Благоевргад и се доближи временно на точка от шампиона ЦСКА. В герой за "сините" се превърна Георги Христов вкарал четири попадения през втората част. Георги Иванов - Гонзо, Христо Йовов и Иван Цачев също бяха точни за гостите, а Асен Георгиев отбеляза почетното попадение за символичните домакини.

По този начин тимът на Емил Велев има 55 точки, докато петричани останаха на последното място с едва 14 и вече мислят за следващия си сезон в "Б" група.  Много силен мач за столичани направи също така и завърналият си в титулярния състав Ники Димитров, който асистира за три от попаденията. Лошата новина за Левски е контузията на капитана в днешната среща Георги Иванов, който напусна терена принудително още в 12-ата минута. Голмайсторът си удари главата в противников бранител при попадението си за 1:0 в 6-ата минута и останаха съмнения за счупена скула. На негово място се появи Иван Цачев, а Гонзо мигновено замина за София, където ще бъде прегледан.

Кокала все пак може да се усмихне, след като Жоазиньо и Живко Миланов се завърнаха в игра след няколко седмици отсъствие и играха през второто полувреме. Двамата дори се отчетоха с по една асистеницияq а Жоро Христов възвърна самочувствието си след тези четири попадения и вече има 10 гола в шампионата.

Двубоят: 

Срещата започна с лек натиск на "сините" и след страхотна проява на Ники Димитров по лявото крило Гонзо откри. Хичо размина един бранител и качи топката на главата на 32-годишния голаджия, който се разписа за 11-и път през сезона в "А" група. Това бе четвъртото му попадение в последните три срещи.

Левски продължи да атакува, а младокът Цачев, заменил Гонзо, се опитваше всячески да се докаже в четвъртия си мач в елита и тормозеше отбраната на Бела. Така се стигна до 35-ата минута, когато Христо Йовов записа името си сред голмайсторите. Интересното е, че това стана без да вкара топката в мрежата на Ангел Манолов. Десетката на "сините" засече с коляно центриране на Цачев отляво. Топката тупна на голлинията и защитник на Бела изчисти коженото кълбо. Реферът Богомил Малинов обаче се заблуди от своя помощник и отсвири гол за гостите. Същият страничен рефер два пъти спря голови атаки на Левски заради засади, които нямаше през първата част.

През първото полувреме Митрев се намеси добре и изби в корнер удар с глава на Сетрич, но бе безпомощен в 42-ата минута, когато Асен Георгиев изпълни страхотно пряк свободен удар, но за негово щастие кълбото срещна гредата на вратата му.

Втората част започна с греда за Левски. Този път Мирослав Иванов нямаше шанс след удар от 23 метра. Лекото подценяване от страна на "сините" защитници за малко да се окаже решаващо. В 52-рата минута Беласица намали на 1:2. Точен за петричани бе Асен Георгиев след хубав удар от въздуха. Той бе оставен непокрит и след центриране от дясното крило не остави шансове на Митрев. Минута по-късно Митрев спаси вратата си от изненадващо равенство след спасяване срещу Георги Бижев, останал сам срещу него.

Това бяха най-притеснителните минути за гостите, които на контраатака много бъзо укротиха домакините. Йовов нахлу по дясното крило и изведе Георги Христов, който с левия крак отблизо върна двата гола преднина на тима си в 56-ата минута. От този миг до края Левски вдигна оборотите и попаденията във вратата на Манолев започнаха да валят едно след друго. Георги Христов бе изведен от Ники Димитров в 64-ата минута за 4:1. Минута по-късно Хичо нахлу отдясно и центира с десния крак, а Христов с плонж оформи своя хеттрик.

До последния съдийски сигнал остана време и юношата Иван Цачев да вкара първия си гол в елита. Това стана в 76-ата минута, когато бе намерен от завърналия се в игра Миланов. Младокът получи топката на 11 метра от голлинията и със силен изстрел с десния крак не остави шансове на Манолев. А малко преди края Христов реализира и четвъртия си гол в мача. Този път асистеницята бе дело на Жоазиньо, който се откъсна по лявото крило и намери Христов за крайното 7:1. Минути преди това Митрев отново се намеси добре, като спаси вратата си от втори гол.
Това бе най-голямата победа на Лески за сезона, след като досега  бе успехът с 6:0 над Ботев (Пловдив) още в третия кръг на "Герена". Тогава също Христов бе главно действащо лице, като реализира хеттрик.