По принцип не е възпитано да се самоизтъкваш и да говориш за своята незаменимост. За това и няма да отговорим на предизвикателството, което г-н Варчев ни отправи чрез медиите

.Все пак сме длъжни да кажем няколко неща, тъй като това може и да е последният пост в сайта.

Защо Евроинс Черно море има уеб сайт?

Черно море е един от първите баскет клубове у нас, който се появи в мрежата. Това се случи единствено благодарение на феновете преди около 10 години. Така бе до лятото на 2008 г., когато ръководството в лицето на г-н Асен Христов се съгласи да инвестира в изгражадането на професионален уеб сайт. Този, който работи и в момента. Въпросът има още стотина отговора, но ще ги спестим.

Кой и защо се грижи за сайта?

Поддръжката на уеб сайта е дело изцяло на двама души. Денислав Георгиев и Пенчо Пенчев. Извършва се напълно безвъзмездно, за отразяване на представянето на тима се инвестира лично време, лични средства и лична техника. Единствената мотивация за екипа е любовта към баскетбола и Черно море Варна.

До кога ще има уеб сайт?

Това зависи изцяло от г-н Асен Христов. Той е човекът, който е платил физическото разработването на сайта. От него зависи, дали домейнът и хостингът ще бъдат продължени и кой ще създава съдържанието на сайта. Нямаме подписан договор или нещо подобно. Всичко е въпрос на добра воля. От наша страна за сега я има.

Какво ще стане ако няма уеб сайт?

Феновете ще имат един канал по-малко, от където да научават какво става в клуба. Спонсорите ще имат един канал по-малко, където да сложат рекламата си. Ръководството ще има един партньор по-малко. Медиите ще имат един източник на информация по-малко. Състезателите ще имат едно място по-малко за медийни изяви. ....общо взето земята ще продължи да се върти.

Защо задаваме въпроси?

След някои от най-апатичните мачове в историята на клуба си позволихме да задаваме въпроси. Защото, когато създаваш медиа - да, сайтът е медиа, трябва да задаваш въпроси. Не може само да величаеш и да хвалиш.

Нормално е, когато има въпроси да има и отговори. Нарича се комуникация. Изпращането на отворени писма не е комуникация. Това е монолог. Диктовка!

Защо некомпетентните ни критики са проблем?

Сещаме се за поне 5 отговора, но ще споменем само един. Интернет е независим медиен канал, който трудно може да се контролира. Хората от генерацията, която е свикнала да се държи бащински и наставнически с медиите трудно го приемат. И за това са склонни да ни обиждат. Защото не могат да разберат, че времето на диктовките свърши и сега сме в ерата на диалога.

Ние обичаме Черно море Варна!

Денислав Георгиев

Пенчо Пенчев